Melatonin

You’ve been a naughty rabbi!

Posted in Anmeldelse, Film by Søren K on februar 1, 2009

Woody Allens Everything You Always Wanted to Know About Sex * But Were Afraid to Ask er ikke som sådan nogen stor film. Til gengæld hiver den i sine seks kapitler gode point hjem på ren absurditet:

– og så ser man ikke engang glimt af det kæmpebryst han undervejs lokker i en fælde!

Det er ubestrideligt Allen, men det er så langt ude, at man sagtens kunne mistænke ham for at have haft Monty Python med på sidelinjen, da han skrev manuskriptet. Jim Jarmusch må ganske givet også have set filmen, inden han satte sig ned og skrev denne vidunderlige scene fra Night on Earth:

Hvilket så i øvrigt igen leder videre til det endegyldige bevis for at 5 ud af 18 kvinder under 18 år (som vel så i grunden slet ikke er kvinder, men piger?) bør spærres inde i små, mørke, lydisolerede rum:

noe

Hvorom alting er: Everything … får 6 stjerner for filmisk kvalitet + 2 bonusstjerner for absurditet (Schjelde, det giver 8 i alt ;)).

Tagged with:

En kommentar

Subscribe to comments with RSS.

  1. frovin said, on februar 1, 2009 at 9:37

    Everything… er bestemt ikke en Allens største film, men jeg er fuldstændig enig: Abstraktionsniveauet er usædvanligt højt, og de absolut grotesk absurde indslag medvirker til, at det alligevel er en ret uforglemmelig film. Aldrig har sodomi været skildret så ømt, f.eks.


Der er lukket for kommentarer.

%d bloggers like this: