Melatonin

Uddrag fra ‘Bomberydderforeningens håndbog for bomberyddere’

Posted in Ansvarlighed, København, Nyheder, Rant, Stupid by Søren K on september 25, 2008

Helt eksklusivt har Melatonin fået fat i Bomberydderforeningens håndbog for bomberyddere, hvorfra vi i dag vil bringe et uddrag, der forhåbentlig vil bibringe danerne fred i sjælen og større sikkerhed i hverdagen.

Bombekendskab
I disse tider, hvor bomber, bombetrusler og terror er en del af hverdagen for mange mennesker, er det vigtigt at bomberydderen er i stand til at kende en bombe når han ser den. I udgangspunktet findes der to forskellige typer bomber: De runde og dem med ledningerne.

En af de runde

En af de runde

De runde
De runde bomber er sorte, runde, lavet af jern og har en kortere eller længere brændende snor (lunte) stikkende ud af sig. Ofte vil der desuden med store hvide bogstaver være skrevet ‘BOMB’, ‘POMMI’, ‘BOMBE’ eller ‘BOM’ på den, afhængigt af om det er en engelsk, finsk, fransk eller hollandsk fremstillet bombe. De runde produceres i dag primært til brug i tegneserier og piktogrammer.

Verdens hidtil største kendte udgave af dem med ledningerne.

Verdens hidtil største kendte udgave af dem med ledningerne.

Dem med ledningerne
Bomberne med ledningerne er dem vi oftest støder på i hverdagen. De kan have mange forskellige former og eller indpakninger – men fælles for dem er, at der stikker løse ledninger ud. Iflg Bombefabrikantforeningens håndbog for bombefabrikanter er det: “af afgørende betydning for bombens virkningsgrad, at den produceres med rigelig brug af lavtflyvende ledning”. Hvorfor det forholder sig sådan, ligger dog hen i det dunkle. Dem med ledningerne findes dog kun i teorien (herunder et par stykker i Holywood), da der af uransaglige grunde endnu ikke er konstrueret bomber med ledninger, hvor bombefabrikanten har husket at montere sprængstoffet. Flere internationalt anerkendte bombeteoretikere arbejder ud fra en teori om at den oprindelige bombedesigner var en stor tilhænger af KISS (ikke bandet!) og at han derfor af simplicitetsårsager valgte sprængstoffet fra.

Alarmering
Ved fund af en af ovenstående bombetyper bør man altid ringe til politiet, så de kan sørge for at afspærre store områder af byen og få luftet Rullemarie. Desuden bør medierne også altid adviseres, så de kan komme med liverapporteringer fra virkelighedens kant og oppiske passende mængder frygt i befolkningen.

Update: Dramaet fortsætter …

Update igen-igen: Kravler tilbage i jordhulen … (selvom jeg nu stadig synes der er grund til at undre sig over at en kasse med “ledninger og fjedre [..] ifølge politiet kunne dræbe alt inden for en radius på 20-25 meter”. Men på den anden side: Hvad ved jeg? Jeg har trods alt kun skimmet første kapitel i Bomberydderforeningens håndbog for bomberyddere.)

PS: Bonusbillede som ikke rigtig har noget med ovenstående at gøre, men som er ret underholdende.

16 kommentarer

Subscribe to comments with RSS.

 1. wolf said, on september 25, 2008 at 21:40

  Det LIGNER en bombe, nå. Så skal du ikke prøve at spille smart og antyde, at det skulle være noget andet.

  Bare fordi de ikke kunne få den til at eksplodere, og bare fordi den lå et sted, hvor ingen begavet bombemand ville placere en bombe, og bare fordi den mest af alt må have lignet almindeligt elektriker-affald, så skal man ikke kommer her og tro, at det skulle være andet end en bombe.

  Det er terror, og det undgår vi kun, hvis vi stemmer på den borgerlige regering, som i parentes bemærket også støtter politi og militær mere end venstrefløjen gør.

 2. stef said, on september 25, 2008 at 22:27

  tak for at redde min aften!

 3. Søren K said, on september 25, 2008 at 23:16

  Og hvem ved: Måske er det ikke blot din aften, men hele dit liv jeg har reddet!?!

 4. stef said, on september 26, 2008 at 16:44

  sandsynligvis.. nu viste det sig faktisk at være en bombe, så det er godt med lidt paratviden…
  http://ekstrabladet.dk/112/article1061932.ece

  han må katme ha lavet en meget utæt bruseniche, siden nogen synes han skulle have sådan en gave..

 5. wolf said, on september 26, 2008 at 17:00

  Stef: Det undrer mig dog, at politiet kunne fortælle om bombens farlighed med meters angivelse på sprængningsradius på trods af, at de på det tidspunkt først lige havde sendt bomben videre til bombebrønd og yderligere undersøgelser. For at komme med sådanne udtalelser burde bomben(?) i det mindste være blevet undersøgt ganske nøje. Jeg mistænker politiet for at have tilstrækkeligt behov for en succeshistorie til at strække sandheden.

 6. frovin said, on september 26, 2008 at 19:21

  Apropos ingenting – her er Finlands Grand Prix bidrag fra 1982, som netop beskæftigede sig med bombeangst. Take it away, Kojo, og tillykke med de 0 point:

 7. stef said, on september 26, 2008 at 23:33

  jeg synes den bliver gjort værre end den egentlig er af det fuldstændig usmagelig stryger/blæser arrangement. Den overdimensionerede tromme hjælper heller ikke, men jeg har da hørt langt værre ting til ESC..

  apropos, fro, kan du ikke smide et link til den finske sang, du optrådte med på det nordiske sekretærmøde tilbage i… tiden.. ?

 8. frovin said, on september 28, 2008 at 8:56

  VI optrådte, Stef, VI.

  Og mine damer og herrer, på opfordring er her Anneli Saaristo:

 9. stef said, on september 29, 2008 at 3:42

  Tak! – den holder stadig 100%

  sjældent har man set finner være så opstemte, som efter den opførsel af “la dolce vita”!

 10. Jonas said, on september 29, 2008 at 10:39

  get a room

 11. Jonas said, on september 29, 2008 at 10:43

  men når det så er sagt, undrer det mig G E V A L D I G T, at musikken til introen til kojos optræden er
  “O tænk hvor stort, at jeg har smagt Guds nåde”.

 12. […] a comment » Med vanlig sans for dårlig timing vedr. upassende passager om aktuelle (og evt sprængfarlige) papkassetrusler, er Melatonin glad […]

 13. stef said, on september 29, 2008 at 19:01

  @jonas: det behøver du ikke undre dig længe over. Det er Finlands hofkomponist, Sibelius, der har skrevet “O, Finland se” (som den hedder, hvis min hukommelse ikke er helt i hegnet).

  Kristne opportunister har så åbenbart ment, at den skulle have en mere soteriologisk/kristen tekst..

 14. stef said, on september 29, 2008 at 19:04

  nu vi taler om kristne opportunister, så vil jeg gerne uddele 1 trælår til ham, der valgte at skrive en lovsang over temaet til Pet Shop Boys’ “Go West” – det er forkert på så mange planer!

 15. stef said, on september 29, 2008 at 19:16

  og allerede dér må jeg så bekende min historieløshed (som delvist kan undskyldes med at jeg er født i 1982).

  Ikke nok med at “Go West” er en Village People sang fra 1979.. Tilsyneladende har de hugget den fra en vis Henry Smith, der i 1978 skrev “Give thanks with a grateful heart”.

  Til mit forsvar skal det så siges, at det er svært at tage sådan en sang seriøst, når man har stået på Brøndby Stadion og hørt 10.000 mennesker skråle “Go West” i midthalvfemserne.
  Desuden er både Village People’s og Pet Shop’s versioner klasser over “originalen”, der er så cheesy at man tæerne dårligt kan være i skoene..

  Nå, det var da vidst et sidespo if there ever was one

 16. frovin said, on oktober 1, 2008 at 22:09

  “Jesus, vi vil kun tilbede dig” af Oehlenschläger og Callesen (tror jeg) blev planket af tyskerne ved grand prixet i 2000. Skandalen blev selvfølgelig druknet af Olsen-brødrenes sejr. MEN ALLIGEVEL.


Der er lukket for kommentarer.

%d bloggers like this: