Melatonin

Et fysisk musikalsk overgreb

Posted in Anmeldelse, Koncert, Musik by Søren K on maj 20, 2008

Åhjo. Jeg var såmænd til Nick Cave-koncert i Stockholm i lørdags.

Anmelderne var til Nick Cave-koncert i KB-hallen i mandags.

Stockholm vandt!

… men havde man ikke vidst bedre, kunne man godt tro at Tantens Jeppe Krogsgaard Christensen også havde været forbi Stockholm:

Herefter udviklede koncerten sig til noget, der mest mindede om et fysisk overgreb – på den gode måde, forstås. For de syv grånende herrer spillede ekstremt højt, telepatisk tight og vidunderligt heftigt, og Nick Cave førte an med sine muterede Elvis-moves og sprukne croon, der sjældent har lydt bedre end her.

Og navnlig Warren Ellis var fuldt på omdrejningshøjde med frontmanden, og som han stod der med sit viltre hår og vildtvoksende skæg og hamrede løs på sin sagesløse violin, var det som at se Rune T. Kidde forvandle sig til satan selv.

I dette susende, støjende og vildt voldsomme sceneri stod »Red Right Hand«, »Get Ready For Love« og »We Call Upon The Author« stærkest. Særligt sidstnævntes afsindigt dybe bas ramte mellemgulvet med en sådan kraft, at bandet balancerede på kanten af et polititilhold.

Læs hele anmeldelsen her (og så får du lige for en ordens skyld også linket til hhv Pol‘s og Gaffas koncertanmeldelser med i købet. Og også lige Svenska Dagbladet og Aftonpostens ditto (selvom de to finker der anmelder tydeligvis ikke selv var der …)).

Bonusoplysning: I Stockholm gik bølgerne så højt at den gode hr Cave præsterede at danse sine bukser i stykker.

Reklamer

Kommentarer lukket til Et fysisk musikalsk overgreb

%d bloggers like this: