Melatonin

Grizzly Man

Posted in Filmanmeldelse by Søren K on november 12, 2007

And what haunts me, is that in all the faces of all the bears that Treadwell ever filmed, I discover no kinship, no understanding, no mercy. I see only the overwhelming indifference of nature. To me, there is no such thing as a secret world of the bears. And this blank stare speaks only of a half-bored interest in food. But for Timothy Treadwell, this bear was a friend, a savior.

Werner Herzog

Grizzly ManI oktober 2003 blev resterne af Timothy Treadwell og hans veninde fundet. De var blevet angrebet, dræbt og delvist spist af en grizzlybjørn. Timothy var et sted midt mellem landsbytossen og øko-idealisten – ikke så langt fra hverken Stewe Irvin eller Søren Ryge – og havde hver sommer i 13 år boet i Alaskas ødemark sammen med sine elskede bjørne. Ifølge ham selv for at beskytte bjørnene og for at studere dem – men måske var han mest af alt på flugt fra såvel tilværelsen som sig selv.

Han levede tæt på bjørnene – for tæt ville nogle mene. De sidste 5 år havde han et videokamera med ud i ødemarken, og det lykkedes ham at filme nogle gennemført unikke situationer. Præcist hvordan situationen omkring angrebet udspandt sig vides ikke, men Treadwell nåede at tænde kameraet – bare ikke at fjerne dækslet foran linsen.

Det er den tyske instruktør Werner Herzog (jeps, det er ham med de absurde dværge), der har lavet Grizzly Man. Treadwell får i høj grad lov selv at fortælle, mens Herzog fra tid til anden interviewer nogle af de mennesker, der var omkring Treadwell.

Filmen er et fint portræt af et menneske, der i livet i ødemarken havde fundet sit eget lille paradis – omend et paradis, der endte med at tage livet af ham.

9/10

Se trailer:

Reklamer

6 kommentarer

Subscribe to comments with RSS.

 1. frovin said, on november 13, 2007 at 13:22

  Den er så sørgelig og så fin og går fint i tråd med Herzogs forkærlighed for sære individer. Har du set Aguirre, The Wrath of God?

 2. Søren K said, on november 13, 2007 at 16:35

  Nej – men nu er den reserveret med forventet ankomst om en uge … Lækkergod?

 3. frovin said, on november 16, 2007 at 10:36

  Aguirre er som en tung hovedpine.

  På den gode måde!

 4. Søren K said, on november 25, 2007 at 23:41

  Uh. Aguirre er i sandhed en tung hovedpine. På mange måder lugter den af b-film … men alligevel holdes den oppe af Herzog og Klaus Kinski.

 5. frovin said, on november 26, 2007 at 13:09

  Der er sådan en sær feberhed stemning over den.. det er både galt og genialt og næsten ikke til at klare.

 6. Cobra Verde « Melatonin said, on januar 20, 2008 at 0:57

  […] Werner Herzog – her på bloggen nok bedst kendt for dværgene (for den trofaste læser) eller for Grizzly Man (for den troløse ditto) – og med Klaus Kinski i den altoverskyggende hovedrolle som gal mand. En […]


Der er lukket for kommentarer.

%d bloggers like this: