Melatonin

Oversigt til kaffeverdenen

Posted in Dagligdag etc by Søren K on september 10, 2007

Er jeg den eneste, der en gang imellem mister overblikket over de forskellige mix, espresso udsættes for? Well, not anymore! Lokesh Dhakar har været så venlig at fremstille en beginners guide i png-format, og oven i købet stillet den til rådighed under en Creative Commons-licens, så man frit kan distribuere den non-kommercielt, så længe man bare krediterer manden (m/k) – og det gør jeg da gerne!

Espresso

Espresso

Espresso Macchiato

Espresso Macchiato

Espresso con Panna

Espresso con Panna

Café Latte

Café Latte

Flat white

Flat White

Café Breve

Café Breve

Cappuccino

Cappuccino

Café Mocha

Café Mocha

Americano

Americano

Vil du gerne have oversigten med, næste gang du skal i byen, kan du købe den i t-shirt-udgave hos Cafépress.

4 kommentarer

Subscribe to comments with RSS.

  1. frovin said, on september 10, 2007 at 8:04

    Hvor er Sigøjnerkaffe (Ciganska Kava)?

    Espresso (eller tyrkisk kaffe) – varm mælk – mælkeskum – cognac – en klump smør – kanel.

    Så kan man holde varmen!

  2. Nicolaj said, on september 10, 2007 at 12:54

    Men undskyld mig, er det som her kaldes en ‘americano’ det man på dansk kalder en ‘lang espresso’?

  3. Søren K said, on september 10, 2007 at 14:09

    Iflg google er ‘lang espresso’ vistnok også norsk. Men hvis jeg forstår det ret, er forskellen at i en americano hælder du varmt vand i bagefter – i en lang espresso (eller espresso lungo) hældes der dobbelt mængde vand gennem bønnerne.

    Se mere her (på norsk).

  4. Nicolaj said, on september 11, 2007 at 23:08

    Det giver faktisk god mening med min opfattelse af en lang espresso egentlig.


Der er lukket for kommentarer.

%d bloggers like this: