Melatonin

Meet John Doe

Posted in Filmanmeldelse by Søren K on august 23, 2007

If you’re through spanking her, can we go now?

Beany i Meet John Doe

Meet John DoeMeet John Doe (1941) er instrueret af Frank Capra, hvis hovedværk er den julekvalme klassiker It’s a Wonderful Life (1946). Og Meet John Doe fortsætter hvor It’s a Wonderful Life slutter (eller er det omvendt?). Som John Doe (Gary Cooper) siger: Why can’t that spirit, that warm Christmas spirit, last all year long?

Well. Nu ved jeg selvfølgelig ikke med eventuelle læsere, men for mit vedkommende er den varme juleånd for længst druknet i gaveræs og julekataloger (Nej, helvede og patter. Så er jeg den der er skredet, som posten ville have sagt), hvilket nok heller ikke gør mig til den oplagte målgruppe for denne film.

Men altså. Ann (Barbara Stanwyck) kommer til, til sin klumme i avisen, at digte et brev fra en mand, der vil springe ud fra rådhusets tårn fordi det hele er så trist. Og så hyrer hun og chefredaktøren John, til at være manden der har skrevet brevet og synes det hele er så trist, og så begynder alle at være rare mod hinanden. Og så prøver nogle onde mennesker at misbruge John Doe til at lave politik på den småfascistiske måde og det opdager John Doe, som altså i filmen i virkeligheden hedder Long John Willoughby (men som altså i den virkelige virkelighed hedder Gary Cooper), og så røvrender de onde mennesker John (dvs John) og alle hader ham og så får ham og Ann alligevel ikke hinanden, men så vil han springe ud fra tårnet og så får de alligevel hinanden og de onde mennesker taber fordi de er onde mennesker og folket skal man ikke fåkke med. Det hele er lige efter den kvalme Hollywood-bog og kan ikke anbefales.

Den får dog 3/10 fordi jeg undervejs var lige ved at begynde at tro på at mennesker faktisk kan være flinke ved hinanden, og så en ekstra pind for citatet øverst oppe (og som i øvrigt er taget helt ud af sammenhæng – med andre ord: Få dine tanker op fra rendestenen!).

4/10

Kommentarer lukket til Meet John Doe

%d bloggers like this: