Melatonin

Mean Creek

Posted in Filmanmeldelse by Søren K on august 20, 2007

If you could snap your fingers right now and he would drop dead in his tracks, would you do it?

Millie

Mean CreekSøndagens film var Mean Creek (2004). Den stod på biblioteket med et par laurbærblade på forsiden – Directors Fortnight, Cannes & Officiel Selection, Sundance – og så røg den ned i tasken. Og jeg blev ikke skuffet.

Sam (Rory Culkin – jeps, lillebror til Macaulay fra Home Alone) har problemer med George (Josh Peck), en overvægtig dreng med solide sociale og indlæringsmæssige problemer. Sams storebror Rocky (Trevor Morgan) får lokket sine to venner, Marty (Scott Mechlowicz) og Clyde (Ryan Kelley) med på at give George en lærestreg.

Planen skal udføres om lørdagen, hvor Sam har en aftale med Millie (Carly Schroeder), som han er forelsket i, og så skal der ikke afsløres mere …

Mean Creek udmærker sig ved at være godt skruet sammen, samtidig med at alle skuespillerne (måske med George som en undtagelse) leverer nogle virkeligt gode præstationer. Umiddelbart er typerne sat sammen lige efter bogen, men de forfalder ikke til det endimensionelle, som ellers er en common faldgrube i ungdomsfilm.

Filmen arbejder med temaer som skæbne og valg. ‘You always gotta go with the best idea you’ve got‘, siger Marty på et tidspunkt, men spørgsmålet er om den bedste plan nu også er den bedste.

Det er under alle omstændigheder en god plan at gå på biblioteket og låne Mean Creek.

8/10

Reklamer

Kommentarer lukket til Mean Creek

%d bloggers like this: