Melatonin

Nora Inu – Stray Dog

Posted in Filmanmeldelse by Søren K on august 17, 2007

Film noir som vor mor lavede dem!

Nora InuHar set Nora Inu (Stray dog – har ingen officiel dansk titel) af den store japanske instruktør Akira Kurosawa. Akira er mest kendt for Shichinin no samurai (De syv samuraier – ligger nr 10 på IMDBs top 250), men har lavet mange store film.

Filmen foregår i Japan efter krigen (indspillet i 1949), hvor den unge kriminalbetjent Murukami får stjålet sin Colt. Det fører ham ud på en jagt efter pistolen og ikke mindst dens nye ejermand, i et kapløb med tiden. Der var syv kugler i pistolen, og eftersom kugler er svære at skaffe, kan de tælle ned, efterhånden som nye sager tikker ind.

Murukami føler sig personligt ansvarlig for de forbrydelser der begås vha hans pistol, hvilket løfter filmen. Undervejs får han hjælp af den erfarne Sato, der bliver en slags mentor for Murukami.

Selve plottet er ikke fuldt af de store overraskelser, men det leveres effektivt og det er tydeligt, at det er en mester der står bag filmen.

9/10

Reklamer

3 kommentarer

Subscribe to comments with RSS.

 1. frovin said, on august 17, 2007 at 19:38

  Åh, den må jeg få set. Har du set “Ikiru”? – Den er aldeles vidunderlig.

  Edit Søren K: Nix, men nu er den bestilt.

 2. Ikiru « Melatonin said, on august 29, 2007 at 5:25

  […] Bonus: Se også min anmeldelse af Nora Inu. […]

 3. Yoidore Tenshi - Drunken Angel « Melatonin said, on oktober 30, 2007 at 0:12

  […] Yoidore Tenshi (aka Drunken Angel) af gode gamle Akira Kurosawa (Se også anmeldelserne af Ikiru og Nora Inu). Min japanske favoritskuespiller, Takashi Shimura (ham med kinderne, øjnene og læberne (se […]


Der er lukket for kommentarer.

%d bloggers like this: