Melatonin

Die Hard 4.0

Posted in Filmanmeldelse by Søren K on juli 8, 2007

»This is the nineties. You don’t just go around punching people. You have to say something cool first.«

Die Hard 4.0Jaja, bevares. Ovenstående citat er fra the Last Boyscout (1991), men det kunne lige så godt have været fra Stirb Langsam 4.0 (eller hvis du foretrækker tørre facts på letforståeligt engelsk: Die Hard 4.0 hos IMDB (Personligt foretrækker og anbefaler jeg dog den tyske side!)), bortset fra at Bruce nutildags nok nærmere ville sige noget i retning af: »This is the zeroes. You don’t just go around killing people. You have to say something cool first.«

Filmens plot (dvs rammefortælling der skal retfærdiggøre en masse eksplosioner) er noget med en bad guy der hacker alle computere i USA og lukker biksen, hvorefter Bruce (good guy) redder det hele sammen med en tilfældig nørd.

Undervejs dræbes et utal af både good og bad guys ved eksplosioner, ved at blive kørt ned i en elevatorskakt (jojo. Det kan sagtens lade sig gøre. Det er jo film!), ved at blive kastet ned i en kødhakker (der til dagligt frister tilværelsen som hurtigtroterende aggregat med ringe praktiske anvendelsesmuligheder i en hemlig-nemlig servercentral), ved at blive skudt, i trafikulykker og alt andet godt fra Hollywood. Bortset fra lidt skrammer på knæet, da Bruce kaster sig ud af en bil i fart, er det overraskende så lidt blod der er med i denne film – hvilket nok er grunden til at 11-årige kan få lov at se dette voldsorgie.

Folk dør tit og tæt på voldsomme og ubehagelige måder, og det hele serveres med kække kommentarer som fx:

Nørd: You just killed a helicopter with a car!
Bruce: I was out of bullets.

… og det er derfor det er en fed film! Det kan godt være at vold forherliges (åhjo, den gør!), og at det eneste formål er, at give anledning til at lave en film om en mand, der ikke er bleg for at tage kampen op mod en F15 i en mothertrucker, men det er god underholdning.

Yippee-ki-yay!

8/10

Bonusinfo om ukvemsord (fra IMDB): Rough counts for various terms include: 20+ “sh*t”, 10+ “@ss” (several with “hole”), 10 “godd@mn”, 20+ other uses of “God” and 10+ uses of “Jesus” as profanities. There were about 9 “hell”, 5 “damn”, and 1 “S.O.B.”, There were several uses of “d*ck” including “d*ckhead”. “J*rkoff” and “b*tch” were used a few times. There is one trademark McClane “yippee-ki-yay m—–f—er.”, with the latter part of the word being obscured by noise as he says it.

Reklamer

En kommentar

Subscribe to comments with RSS.

  1. Kirsten said, on juli 9, 2007 at 11:42

    Troede, “Die Hard” betød ja, dø hårdt, æh, på den hårde måde og ikke at dø langsomt. Men det er jo fantastisk at blive klogere….

    Glimrende anmeldelse, hvis endelige karakter jeg jo er helt enig i (tror endda, at jeg ville lade den snige sig op på en 9’er – men jeg er jo også så rundhåndet…)


Der er lukket for kommentarer.

%d bloggers like this: