Melatonin

Giving christians a baaaaad name …

Posted in Kristendom, Video by Søren K on februar 14, 2007

Marjoe GortnerFaldt over religiousfreaks.com‘s omtale af Marjoe Gortner – verdens yngste ordinerede præst.

I slutningen af 40’erne blev han ordineret, og allerede som 4-årig begyndte han at prædike over hele USA. Folk myldrede til for at se og høre dette vidunderbarn.

Sidst i 60’erne røg han ind i en personlig krise på grund af den fordømmelse af folk, som han følte sig presset til at lægge ind i sine prædikener for at få folk til at ryste op med slanterne. I 1971 tog han på en afsluttende turné – denne gang ledsaget af et filmhold, der fulgte ham både på og bag scenen. Den efterfølgende dokumentarfilm, Marjoe, vandt en Academy Award. Se traileren her:

Og hvad kan man så konkludere? At kristendommen stinker?

Well, det ville nok være en forhastet konklusion. Lidt ligesom når Scot McKnight, på baggrund af de nylige uroligheder ifm italiensk fodbold, konkluderer at det er “another reason not to like soccer.” Eller – for at tage vores egen andedam – som at afskrive lægekunsten som kvaksalveri på grund af Jørn Eges bedrifter.

At der findes brodne kar i alle brancher – også den religiøse – burde ikke komme som den store overraskelse. Dem har vi også nogle stykker af i dag. Det siger imho ikke noget om den religion de dækker sig ind under.

Under alle omstændigheder finder jeg det dog interessant at se dette klip og opfatter det  som en væsentlig reminder om at vandre med åbne øjne.

Reklamer

Kommentarer lukket til Giving christians a baaaaad name …

%d bloggers like this: